a644d02d45ed6026ab51e0cb6b5ee3f5_400x400Distrisales, met vestigingen in Zeebrugge en Sint-Niklaas, is de exclusieve verdeler van diverse innovatieve producten binnen de BeNeLux en Frankrijk. Het gaat om producten in de doe-het-zelf-, tuin-, huishouden- en veiligheidssector die verdeeld worden via winkelketens zoals Brico, Hubo, Gamma, Aveve en Horta.

Naast de distributie ondersteunt Distrisales ook haar retailers met marketing en biedt ze salesoplossingen aan. Het bedrijf rondde recent de onderhandelingen af met investeerders over een kapitaalverhoging, waarover de aandeelhouders zich positief hebben uitgesproken tijdens de algemene vergadering.

Het zusterbedrijf DS Impex bvba dat sinds eind 2012 zelfstandig opereert, rondde eind vorige maand eveneens een kapitaalverhoging af.

“In totaal gaat het om een inbreng en verhoging van het kapitaal tot 300.000 euro, verdeeld onder de bestaande aandeelhouders”, zegt managing director Luc Slosse (foto). “Hiervoor werd geen extern kapitaal aangetrokken of financiering aangegaan. Met het verse geld willen we vooral de expansie en export naar Frankrijk financieren en voort uitbouwen zonder extern kapitaal aan te trekken. Tegelijk willen we ook nog meer de focus leggen op de productie van eigen merken. Zo is DS Impex onder meer producent van de vochtbestrijder ABSOR en het tuinproduct PACK BAG dat door Distrisales wordt gedistribueerd.”