GENT – De top van de Belgische horeca komt uit Gent. Getuige daarvan zijn de VENUEZ Hospitality Awards. 6 van de in totaal 14 prijzen gingen naar Gentse horecazaken en –ondernemers. Hotel 1898 The Post was de absolute winnaar.

Tijdens de vijfde VENEUZ Hospitality Awards kon Antwerpen vijf en Hasselt twee nominaties verzilveren. Uitblinker was echter Gent waar nu zes awards in bars, restaurants, keukens en hotels staan te blinken.

In de categorie Best Restyling pakt Fou d’O de prijs weg. Het restaurant onderging een volledige metamorfose om de innoverende en hedendaagse look te behouden.

Amélie + Moi werd uitgeroepen tot Dare Devil. De jury was geïnspireerd door het concept van het sociaal en duurzaam belevingscafé op kindermaat met aandacht voor zwangere en pas bevallen mama’s. Amélie + Moi herbergt ook een winkel met duurzame kinderkleding en speelgoed.

Het Moment krijgt dan weer de titel van Best Coffee Concept, beoordeeld op kwaliteit van het product en kennis van zaken.

1898 The Post zegeviert

Hotel 1898 The Post kon zelfs twee prijzen verzilveren, zowel in de categorie van Best Design als die van Best Hotel Concept. “1898 The Post biedt haar bezoeker een totaalbeleving. Het is geen kil designhotel maar ééntje met een decor waarin alles klopt.  Een mooie aanwinst in het hotelwezen, niet alleen voor Gent maar voor heel België”, klinkt het bij de jury.

Individuele winnaars

Op de VENUEZ Hospitality Awards werden ook individuele ondernemers bekroond. Daarbij werd Dimitri De Cuyper van onder andere Brasserie Pakhuis verkozen tot Entrepreneur of the Year. “Met zijn groep ontwikkelde hij een aantal typische en onderscheidende horecaconcepten in ons land en ze zijn al jaren zeer succesvol. Hij blijft bovendien investeren en vernieuwen. Bovendien is hij actief in de directe productie en zorg van eigen kwaliteitsproducten”, aldus de jury.

Valentine Wanders is Best Bartender. Zij werkt bij Het Moment, dat ook al de prijs van Best Coffee Concept won, en wist de jury omver te blazen met haar creativiteit en kennis.