GENT – Fratelli d’Italia Da Pino mag zich dit jaar de beste pizzaiolo of pizzabakker van Oost-Vlaanderen noemen. De Gentse zaak op de Kouterdreef neemt het als Oost-Vlaamse winnaar nu op tegen de winnaars uit de andere provincies om ook de nationale titel te pakken.

De wedstrijd van Pizzaiolo 2018 wordt jaarlijks georganiseerd door het culinaire jaarbook Foodprint en het bedrijf Kaasbrik. Pizzabakkers kunnen zich daar zelf voor inschrijven en hun klanten aanzetten om te stemmen. Ook de jury heeft een aandeel in het uiteindelijke oordeel en bepaalt mee wie de provinciale winnaar wordt.

In Oost-Vlaanderen is die winnaar Fratelli d’Italia Da Pino uit Gent. De Italiaanse zaak wordt sinds 2005 geleid door chef Giuseppe Guglielmi. Hij heeft meer dan 18 jaar professionele ervaring in de Italiaanse keuken en steekt zijn passie en origine in zijn gerechten. Die origine ligt in Bisceglië aan de Adriatische zee, waar visserij, olijven, druiven, kersen en amandelen de plaatselijke economie bepalen. 

Fratelli d’Italia Da Pino heeft bovendien niet alleen pizza’s maar ook andere Italiaanse gerechten op de kaart.

Nationale titelstrijd

De elf laureaten per provincie nemen het tegen elkaar op om de nationale titel van Pizzaiolo 2018 te pakken. Op 29 januari vindt er een laatste pizzabakwedstrijd plaats. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 12 maart in Flanders Expo.