Betafence rondt overname Hesco af

287270c4-76fb-11e4-a358-88a3b4188d7a_originalNa de aankondiging in maart 2016 heeft Betafence, de wereldwijde specialist in perimeterbeveiliging met hoofdkantoor in Zwijnaarde, de goedkeuring verkregen voor de voltooiing van de acquisitie van Hesco, een leider en innovator in het ontwerpen en vervaardigen van snel ontvouwbare barrièresystemen.

De acquisitie is op donderdag 7 juli 2016, na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuring van de Commissie voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS), afgerond. Deze overname onderstreept de strategie van Betafence voor hoogwaardige beveiliging en versnelt de autonome groei door de recente acquisitie van SecureUSA en de overeenkomst voor intellectuele eigendomsrechten met Gibraltar US.

Terwijl ze functioneren als afzonderlijke merken, zullen Hesco en Betafence  hun productportfolio’s uitbreiden. Ze focussen hierbij meteen op innovatie en het leveren van beveiligingsoplossingen voor de wereldwijde bescherming van kritieke infrastructuur en mensen tegen de dreigingen van terrorisme en vandalisme.

Michele Volpi (foto), CEO van Betafence Group, lichtte toe: “De reactie van de markt op de transactie is erg positief geweest en ik weet zeker dat Betafence Group met Hesco goed gepositioneerd is om de groei van zijn wereldwijde beveiligingsbusiness te versnellen. Klanten zullen de voordelen plukken van onze samengevoegde productportfolio’s en expertise. Samen zullen we uitgebreide veiligheidsknow-how leveren met vertrouwde merken die tot het uiterste zijn getest en zich hebben bewezen in talrijke hoofdmarkten over de hele wereld.”

Betafence en Hesco zijn dynamische spelers in een markt die te maken heeft met een groeiende, wereldwijde behoefte aan uitgebreide beveiligingsoplossingen. Dit partnerschap is voor beiden een belangrijke kans om aan deze vraag te voldoen. Zo kan wereldwijd de positie – als aanbieder van totaaloplossingen voor hoog gekwalificeerde perimeter beveiliging – worden versterkt.