Betafence versterkt zich in de Verenigde Staten

000000000volpiBetafence, wereldmarktleider in totaaloplossingen voor ‘high security’ perimeterbeveiliging, met administratieve zetel in Zwijnaarde, heeft de acquisitie aangekondigd van de intellectuele eigendomsrechten voor kabelgebaseerde anti-ramomheiningen, -barrières en -poorten van Gibraltar US, marktleider in anti-ramproducten en -systemen. Deze ontwikkeling biedt Betafence de kans haar groeistrategie in de VS voort te zetten en om het ruime productaanbod voor klanten in de sectoren olie & gas, defensie en energie uit te breiden.

Gibraltar US heeft Betafence alle wereldwijde rechten, titels en belangen in kabelgebaseerde anti-ramomheiningen, -barrières en -poorten toegekend, net als de ontwerpen, patenten en certificaten. Betafence krijgt ook het recht om deze producten wereldwijd onder het merk Gibraltar op de markt te blijven brengen.

Bill Neusch, President van Gibraltar: “Sedert 2011 hebben we al een succesvol partnership  met Betafence. Vandaag zijn we dan ook verheugd dat Betafence de innovatie op vlak van deze kabelgebaseerde anti-ramomheiningen, -barrières en -poorten zal kunnen voortzetten. Gibraltar zal zich verder focussen op het lanceren van haar andere veiligheidsproducten.”

Michele Volpi, CEO van Betafence bevestigt: “De gepatenteerde, gecertificeerde en beproefde portfolio van Gibraltar’s kabelgebaseerde anti-ramomheiningen, -barrières en -poorten, is een essentiële aanvulling van ons assortiment oplossingen voor perimeterbeveiliging. Deze producten complementeren de fysieke toegangscontrolesystemen die we in 2014 hebben verworven van SecureUSA. De voorbije 3 jaar hebben we gewerkt als Gibraltar’s exclusieve verdeler buiten de VS. Vandaag versterken we onze capaciteit om totaaloplossingen aan te bieden voor de perimeterbeveiliging van gevoelige infrastructuurprojecten in alle sectoren.”