Beurs Countryside+ staat in het teken van water

15_image11Op vrijdag 28 oktober opent Countryside+ in Flanders Expo in Gent om 17 uur de deuren voor de 22ste editie van de beurs die in het teken staat van het landelijke leven, dat trouwens ook in de stad aan belang wint. In de loop der jaren is de beurs, die duurt tot en met 1 november en georganiseerd wordt door Artexis Easyfairs, uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor bezoekers die kennis willen maken met de laatste landelijke trends.

De datum is natuurlijk bijzonder goed gekozen: het is het begin van de herfstvakantie, de laatste nazomerdagen van oktober zijn voorbij en iedereen verlangt naar de gezellige warmte van de winterdagen

Uiteraard laten ook tal van Oost-Vlaamse bedrijven deze gelegenheid niet voorbijgaan om in contact te komen met de zowat 30.000 consumenten die jaarlijks de beurs bezoeken. Het pleit voor de organisatoren dat ze in de loop der jaren ook thematisch hebben gewerkt en ervoor zorgen dat consumenten ook iets kunnen leren. Dat gebeurt onder meer in workshops rond het efficiënt organiseren van het kerstfeest, een kooktheater met workshops om af te kicken van suiker en om zo te eten dat het lichaam voldoende energie opbouwt.

Vorig jaar stond de beurs in het teken van bossen. Dit jaar gaat de beurs voort op de ecologische weg met het prangende thema water. “We willen erop wijzen”, zegt directrice Annick Teughels, “dat iedereen zijn of haar ‘druppeltje’ kan en zelfs moet bijdragen, door bewust minder water te gaan gebruiken. daarnaast ligt de nadruk op welzijn en de nieuwe Deense hype “hygge”: gezelligheid alom.”

Op Countryside+ is in ieder geval alles voorhanden en zetten de exposanten hun beste beentje voor om de bezoekers te behagen met alles wat hun interieur mooier kan maken. Ook gaat heel wat aandacht uit naar exposanten die houder zijn van het Handmade In Belgium-label.