Bier van Liefmans valt Europees in de prijzen

000000000000000000000brouwerij-liefmansDe rijke geschiedenis van brouwerij Liefmans uit Oudenaarde, die behoort tot de groep Moortgat, gaat terug tot 1679.  De Liefmansbrouwerij is gelegen aan de oever van de Schelde in Oudenaarde en tot vandaag nog steeds de heimat van de bieren van Liefmans die worden gekenmerkt door een speciaal brouwproces dt heel wat tijd in beslag neemt.

De bieren van Liefmans blijven dan ook nationaal en internationaal hoog scoren bij het kruim van de bierliefhebbers . Zo won Liefmans Goudenband, dat in de markt wordt gezet als gastronomisch bier in “foodpairing”, recent  een bronzen medaille tijdens de grootste bierwedstrijd in Europa: de European Beer Star in München.  Een professionele vakjury van brouwmeesters, biersommeliers en bierexperts onderwierp er de 1.957 ingeschreven bieren aan een strenge blinde proefsessie.

De European Beer Star staat bekend om zijn zoektocht naar bieren met karakter. Elk bier wordt beoordeeld op gebied van kleur, aroma, schuimkraag en natuurlijke smaak.

 Deze prijs betekent dan ook heel wat voor ons, zegt Marc Coessens, brouwmeester bij Liefmans. Dat zo’n gerenommeerde jury Liefmans Goudenband prijst, bevestigt dat onze focus op kwaliteit en topingrediënten de juiste is.

Liefmans Goudenband is één van de meest unieke bieren ter wereld. Het bier wordt gemaakt in open kuipen van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Elke Liefmans is een blend van verschillende jaargangen. Goudenband is een provisiebier, en net zoals de wijnen, wordt die nog beter met de jaren.