Met de tweejaarlijkse uitreiking van de Toerisme Vlaanderen Awards zet de organisatie verdienstelijke toeristische projecten en personen in de bloemetjes. Biersommelier Sofie Vanrafelghem uit Gent heeft de award van Beste culinaire ambassadeur ontvangen. Meer dan 500 professionals uit de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel woonden de prijsuitreiking bij.

Sofie Vanrafelghem is de eerste en nog altijd enige vrouwelijke biersommelier ter wereld. Ze zet zich elke dag in voor de internationale erkenning van onze Belgische bieren. De bezielster achter Sofie’s World geeft workshops en advies aan restaurants, brouwerijen en organisaties. “Deze award is niet alleen een fantastische eer voor mij, maar vooral een heel mooie bekroning voor onze rijke biercultuur, geweldige bieren en het harde werk van onze brouwers”, reageert Sofie Vanrafelghem. “De biercuisine vindt zijn roots hier bij ons.” Ook de andere finalisten in deze categorie zijn Oost-Vlaams. Bart Van Cauwenberghe van Culichoc uit Deinze en Mellenaar Johan Cuypers van Food4Inspiration grepen naast de award.

Toerisme Vlaanderen kreeg meer dan 100 dossiers binnen voor vijf categorieën. De jury selecteerde dertien finalisten, waarvan er vijf een award in ontvangst mochten nemen. De belangrijkste award, de Gouden Vakantiemaker, ging naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. Waterbelevingscentrum Hidrodoe uit Herentals mag zich voortaan Beste familievriendelijk toeristisch product noemen. Lieselotte Cavyn van De Zeekameel in Westende is de beste toeristische medewerker. Kristof Steegmans van WeTravel2 uit Heist-op-den-Berg kreeg de award voor Bijzonder engagement – Iedereen verdient vakantie. In deze categorie was ook de provincie Oost-Vlaanderen met de Rap op Stap-kantoren genomineerd.