GENT – Biobakker Ward Verheyen start met een nieuw avontuur. In het nieuwe ‘Dok Noord’ opent hij vandaag zijn nieuwe broodatelier ‘Bruud’. Zijn klanten – of geïnteresseerde toeschouwers – kunnen er niet alleen heerlijk ambachtelijk brood kopen, ze kunnen er de bakker ook de hele dag lang live aan het werk zien.

Al 23 jaar lang bakt Ward Verheyen uit Merelbeke ambachtelijk biobrood. Hij leerde de stiel van zijn vader en bouwde onder de merknaam ‘Biobakkers’ een succesvolle zaak uit. ’s Nachts bakte hij het brood, overdag ging hij het zelf leveren of verkocht hij het op de markt.

Na meer dan twee decennia van hard labeur, gooit Ward Verheyen het nu over een andere boeg. Met zijn nieuwe zaak ‘Bruud’ lanceert hij een volledig nieuw en innovatief broodconcept.

“Het nieuwe broodatelier is een open transparant atelier waar mensen mij live aan het werk zien”, zegt Verheyen. “Ze zien hoe ik het deeg meng, het brood kneed, het deeg insla en de oven bedien. Ze worden met andere woorden toeschouwer van het hele ambachtelijke proces.”

Innovatief verkooppunt in ‘Dok Noord’

De locatie waar Ward zijn nieuwe zaak dit weekend opent, is niet toevallig gekozen. De biobakker liet zijn oog vallen op een mooi pand in ‘Dok Noord’, een levendige mix van winkels en vrije tijd op een voormalige industriële site ten noorden van Dampoort.

“Zolang de omliggende horecazaken open zijn, kunnen mensen bij mij terecht voor dagvers brood. We werken bovendien via een innovatief verkoopsysteem dat gebaseerd is op vertrouwen. Klanten kunnen het brood dat ze wensen zelf uit de bedieningstoog halen en in de machine versnijden. Via een scherm geven ze vervolgens hun aankoop in en rekenen af. En als iemand toch liever persoonlijk bediend wordt, kan hij of zij altijd nog bij mij terecht.”

Ward vertrouwt erop dat de klanten correct zullen aangeven wat ze uit het rek nemen. Tegelijk geeft deze manier van afrekenen hem de vrijheid om overdag brood te bakken, nieuwe broden te ontwikkelen en zijn klanten nieuwe smaken te laten proeven.

Komt u graag een kijkje nemen? Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 mei vindt de feestelijke opening van Hal 16 in Dok Noord plaats, waar het nieuwe broodatelier van Ward Verheyen gevestigd is.