Biover pakt uit met opgemerkte actie bij 30ste verjaardag

bioverBiover, het speciale “groene” bedrijf uit de stal van Omega Pharma uit Nazareth, dat gespecialiseerd is in natuurlijke gezondheidsproducten, zoals voedingssupplementen en plantenextracten die worden verdeeld via natuurwinkels en de grootdistributie, wordt 30 jaar en wil die heuglijke gebeurtenis graag vieren door iets terug te doen voor de natuur, waaruit het merk al dertig jaar haar grondstoffen put. Daarnaast werden de formules van enkele producten onder de loep genomen en aangepast volgens de meest moderne wetenschappelijke inzichten.

Biover maakt zoveel mogelijk gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten die met zorg en met respect voor de natuur worden geselecteerd en – indien beschikbaar – afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt. Dat weerhoudt het merk er echter niet van te blijven innoveren.

Zo kregen recent  enkele producten het All Day logo, verwijzend naar de gecontroleerde vrijgave van de actieve stoffen. De aangescherpte wetenschappelijke kennis omtrent de opname van vitaminen en mineralen in het lichaam maakte een nieuwe benadering mogelijk voor de productie van tabletten. Niet alle actieve stoffen worden immers op dezelfde plaats in het lichaam opgenomen en dus is het zaak deze stoffen op het juiste moment en op de juiste plaats te doen oplossen. 

Na jarenlang onderzoek brengt Biover nu een eerste reeks producten op de markt die werden geproduceerd volgens dit nieuwe principe. Ze zijn herkenbaar aan het All Day logo.

Al 30 jaar lang bundelt Biover de kracht van de natuur in een doosje. Hoog tijd om samen iets terug te doen!” Onder dit motto werkte Biover samen met Natuurpunt een actie uit waarbij iedereen die het merk (en de natuur) een warm hart toedraagt een stukje groen kan schenken. Het volstaat hiervoor een vakje aan te klikken op www.dekrachtvandenatuur.be; zijnde het equivalent van 5 m2 natuur die Biover dan schenkt aan Natuurpunt voor de ontwikkeling van natuurgebied De Vaanders in Oost-Vlaanderen.

In totaal biedt Biover 10.000 stukjes aan en kan er dus 50.000 m2 natuur verzameld worden. Wordt het quotum gehaald, dan schenkt Biover een bijkomende 50.000 m2 natuur. Als de actie goed verloopt, preserveert en ontwikkelt Biover dus maar liefst 100.000 m2 natuur.