TEMSE – Het Nederlandse Euro Pâtisserie behoort voortaan tot Biscuiterie Seghers. De nieuwe groep, met een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro, komt in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux. 

“Door de krachten van beide bedrijven te bundelen, zijn we klaar om in de toekomst onze marktpositie verder te versterken, ook over de grenzen heen”, zegt Joris Seghers, ceo van Biscuiterie Seghers. Tegen 2020 wil de groep een omzet van 100 miljoen euro realiseren.

De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord om met zijn ervaring mee de koers te helpen bepalen. 

“Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed”, vertelt Frits Veldwijk. “We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten verder te zetten. We zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien.” 

Logische match 

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen en Euro Pâtisserie doet dat in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen. Beide koekjesbakkerijen produceren en verpakken het gebak als huismerk voor grote retailers wereldwijd. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan, alsook de verschillende productielijnen op deze locaties.

Seghers – Euro Pâtisserie stelt 70 mensen tewerk in België en nog eens 250 in Nederland. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes uit Nederland zijn in 40 landen terug te vinden.