Vier Oost-Vlaamse start-ups vielen op de 16de editie van Bizidee in de prijzen en kregen daarmee een financieel duwtje in de rug. In de categorie Large kaapte MyAddOn uit Aalst de eerste prijs weg. Karaton van het Gentse Happs werd derde. The Carebox uit Lede en STARB uit Denderbelle, Lebbeke, gingen met respectievelijk de eerste en derde prijs aan de haal in de categorie Small.

De Large-categorie bekroont projecten met een bijzonder grote mogelijkheid tot snelle groei, zowel in het aantal werknemers en als in aantal vestigingen. MyAddon pimpt krukken en rolstoelen met kleurige add-ons, dat zijn universele opzetstukjes. Niet alleen om ze mooier te maken, maar ook comfortabeler en handiger in gebruik. De derde plaats was voor Karaton, een spel van Happs waarin plezier en educatie worden gecombineerd zodat dyslectische kinderen beter met hun leerstoornis kunnen omgaan.

De categorie Small zet lokale ondernemingen, gericht op consulting, horeca, ambachten vrije beroepen en artistiek aangelegde projecten in de bloemetjes. De hoofdprijs was voor The Carebox uit Lede. Dat is een driemaandelijkse ontdekkingsbox met producten waarbij beauty, home & lifestyle centraal staan. STARB, dat hoofdzakelijk films maakt binnen de huisstijl van een bedrijf, werd derde.

Bizidee, georganiseerd in opdracht van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, is een initiatief gesteund door de Vlaamse Overheid. “Het is uitermate belangrijk dat we als overheid laten zien dat we ondernemers koesteren en steunen, want zij zorgen voor welvaart en welzijn. De stap zetten naar een eigen onderneming is niet evident, maar het helpt om je idee neer te schrijven in een ondernemingsplan zodat je zicht krijgt op de haalbaarheid van je project”, zegt Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters, die de prijzen mocht uitreiken.