Whiskypub The Glengarry uit Gent heeft in alle stilte een nieuwe zaakvoerder gekregen. Bob Minnekeer laat de zaak over aan Gentenaar Mario Vincke, die reeds cafés in Oudenaarde en Ronse had. Het 65-jarige icoon van de wereldberoemde The Glengarry op het Sint-Baafsplein gaat met pensioen. “Het werd allemaal een beetje zwaar, ook voor mijn vrouw”, laat Minnekeer weten.

Bob Minnekeer maakte van The Glengarry een gevestigde waarde. De whiskypub wordt wereldwijd geprezen om het enorme aanbod van zo’n 1.350 verschillende single malt whisky’s. Daarvan zijn er altijd een 500-tal geopend om geproefd te worden. In de middeleeuwse kelder worden tot vier keer per week degustaties gehouden. Ook de Glengarry Whisky Club, één van de grootste whiskyclubs van Europa met meer dan 1.400 leden, bevindt zich in de indrukwekkende whiskybar. Minnekeer draagt dus een plaats vol herinneringen over, maar doet dat met een gerust hart: “Aan de pub verandert niets. Die blijft gewoon the place to be voor iedereen die een whisky wil.”

Volledig loslaten doet de cafébaas echter niet. Hij blijft samen met zijn vrouw proeverijen organiseren en gaat verder met zijn passie voor doedelzak. In The Glengarry zal hij nog steeds als pipe major van doedelzakgroep The Flemish Caledonian Pipes and Drums – Clan Mackenzie het beste van zichzelf blijven geven. Ook de andere activiteiten blijven doorgaan. Eind december baatte hij voor de laatste keer zijn whiskypub uit in aanwezigheid van vrienden, familie en trouwe klanten.