Body&Bess gebruikt frambozenpitolie voor verzorgingsproducten

bodyenbessOprichter en hoofdaandeelhouder Sam De Schepper, zaakvoerder Charlotte De Schepper en marketing- en salesverantwoordelijke Franne Balcaen gingen in Lokeren in 2010 enthousiast van start met het bedrijf Body&Bess. Dat ontwikkelt exclusieve verzorgingsproducten om alle soorten huidproblemen op te lossen.

De producten zijn gemaakt op basis van frambozenpitten.  De olie uit deze bijzondere pitten is uitzonderlijk rijk aan vitamines A en E, antioxidanten, Omega-3 en Omega-6. Het gaat volgens de dames om een unieke samenstelling, die een effectieve en heilzame werking heeft op de huid. En dit niet alleen op een normale huid, maar ook als die te lijden heeft onder eczema en psoriasis.

“We zijn er als eerste firma in geslaagd om de samenstelling van frambozenpitolie stabiel te houden”, zeggen de dames niet zonder trots. Dat hun product aanslaat bewijst ook het feit dat ze het inmiddels in meer dan 100 Vlaamse schoonheidssalons verkopen.

Het jonge bedrijf gaat er prat op een uniek productieproces te hebben opgezet. “De pitten van de frambozen die worden verwerkt om onder meer vruchtensap en coulis van te maken”, zo geeft Franne Balcaen aan, “geven wij een tweede leven door ze te verwerken tot hoogwaardige olie. Na het koelen en drogen van de pitten wordt de olie op het juiste vochtgehalte gescheiden van de pitten. Vervolgens wordt de frambozenpitolie  in hoge concentratie gebruikt in verschillende verzorgingsproducten. Op die manier kan Body&Bess een zeer effectief werkende verzorgingslijn aanbieden. Ook de olievrije pitten gaan niet verloren, want ze worden tot verschillende korrelgroottes vermalen en gebruikt in scrubs.