zjamieDe ondernemerswereld besteedt steeds meer aandacht aan duurzaamheid, omdat we er toch stilaan met zijn allen van doordrongen zijn dat we zorgvuldiger moeten omspringen met de planeet.  Tegelijk bewijzen ook steeds meer ondernemers dat er rond duurzaamheid zeer interessante en lucratieve businessmodellen te ontwikkelen zijn, waarmee twee vliegen in één klap kunnen worden geslagen: een succesvolle business uitbouwen en oog hebben voor de duurzaamheid waaraan de aarde nood heeft. De deeleconomie of circulaire economie zit dus duidelijk in de lift.

Op woensdag 18 mei komen twee Britse boegbeelden van de circulaire economie, bij Groeiatelier in Gent een workshop geven over het belang van nieuwe circulaire economische modellen én over de kansen die dit biedt om erin te investeren.

“We zijn bijzonder blij dat Jamie Butterworth (foto) en David Mowat, partners van het investeringsbedrijf Circularity Capital, voor het eerst in België een workshop geven in België rond circulaire economie”, zegt Michaël Boschmans van Groeiatelier.

Butterworth is de vroegere CEO van de Ellen MacArthur Foundation, een stichting die in het leven is geroepen door de gelijknamige voormalige Britse solozeilster, die inmiddels de addellijke titel van Dame mag dragen, en die via de oprichting van die stichting zes jaar geleden al multinationals wist te overtuigen van het belang van investeringen in de circulaire economie.

“Het lijdt geen twijfel dat de 9 miljard mensen die tegen 2030 de planeet zullen bevolken”, zegt Jamie Butterworth, “een enorme druk leggen op de natuurlijke rijkdommen. Ondernemingen die focussen op andere businessmodellen en op de deeleconomie kunnen die druk helpen verlichten en kunnen door hun innovatiepotentieel nieuwe jobs creëren en de economie nieuwe impulsen geven. Met Circularity Capital willen we de ontwikkeling van de groene economie ook de nodige financiële impulsen geven.”