Boekhandel Story is failliet

aaastoryDe wetenschappelijke boekhandel J. Story-Scientia, die voor duizenden studenten in de Arteveldestad een referentiepunt is geweest en als Gentse onderneming een naam had als een klok, heeft na vijftig jaar activiteit de boeken neergelegd. In december vorig jaar was de winkel al gesloten en was het bedrijf enkel  nog actief let de onlineverkoop van medische en juridische boeken en het beheer van abonnementen voor onder meer grote advocatenkantoren.

Valerie Story, de kleindochter van oprichter Etienne Story, liet weten dat ook die activiteit wordt stopgezet. Ze liet in De Gentenaar optekenen dat de zeer kleine winstmarges die boekhandels van uitgeverijen krijgen het bedrijf, waarin naast zijzelf ook haar zus Isabel en haar broer Erik actief zijn, uiteindelijk de das hebben omgedaan.

Over wat er met de 25 personeelsleden zal gebeuren, bestaat nog geen duidelijkheid. Eventueel blijft een doorstart mogelijk. De uitgeverij Story Publishers, die in een andere bvba zit, blijft wel bestaan.