Amper één jaar na de overname gaat Bollebuik een nieuwe fase in. Het interieur van de onafhankelijke baby- en kinderwinkel in de Gentse regio is helemaal onder handen genomen. “Het interieur sluit nu naadloos aan bij het concept: een belevingswinkel waar we ouders in een rustige sfeer informatie willen bieden”, aldus zaakvoerders Jo-Ann Vandermeiren en Xavier Laroy.

Scandinavisch geïnspireerde architectuur gaf de nieuwe inrichting vorm. De producten komen nu beter tot hun recht. “We voorzien nu een speelhoekje, maar ook een zitbank met koffiebar”, duidt het duo. “Daar kunnen de vaders zonder zorgen de krant lezen bijvoorbeeld, terwijl de kinderen het speelgoed uittesten en de moeders de kleertjes inspecteren.”

Carrièreswitch

Bollebuik is reeds sinds 2000 in Mariakerke gevestigd. Voor Jo-Ann Vandermeiren en Xavier Laroy betekende de overname vorig jaar een totale carrièreswitch. Voordien waren beiden actief in de landbouwsector. “Als ecologisch bewuste ouders van een peuter en een baby zagen we de nood aan een alternatief voor de talrijke ketens op de Belgische en Vlaamse markt. Toen de gelegenheid kwam om Bollebuik over te nemen, waagden we de stap”, klinkt het.

De winkel was voor Jo-Ann en Xavier aantrekkelijk door het uitgebreide gamma, gaande van babybenodigdheden tot kleding tot 10 jaar. “We hebben het aanbod dan nog verder uitgebreid met hippe cadeautjes en leuke decomerken. Ook draagzakken en –doeken voor jonge ouders kan men bij ons vinden.”

Van 2.0 naar 3.0

De ingrijpende verandering in de winkelinrichting komt twee jaar vroeger dan voorzien. Eind dit jaar wordt nog een totaal nieuwe webshop gelanceerd. “Mensen zijn vandaag zeer goed geïnformeerd. Met een extra dienstverlening hopen we daar nog een dienst aan toe te voegen. Zowel via de webshop als ter plaatse kunnen zij rekenen op onze kennis en ervaring.”