GENT/MELLE – Zes maanden lang zullen het Gentse BOSAQ en WeGroup uit Melle aan hun groeistrategie werken. Samen met vijf andere bedrijven nemen ze deel aan de derde editie van Boost-Me, het internationale groeitraject voor ondernemers van Netwerk Ondernemen.

2imagine, Epihunter, Activ84Health, Madzuli Agency, Nephroflow, BOSAQ en WeGroup zijn door Netwerk Ondernemen zijn uitgekozen om het internationale groeitraject aan te vatten. Elk van deze zeven bedrijven komt uit een ander expertisedomein. Zo werkt BOSAQ aan een modulair systeem waarbij zowel zout, zoet als brak water wordt omgezet in duurzaam drinkbaar water. Het systeem draait volledig op hernieuwbare energie en richt zich voornamelijk op B2B en hotels.

WeGroup is dan weer het eerste beschermende ecosysteem in de wereld. Dankzij een innovatief businessmodel en baanbrekende technologie brengt het bedrijf een totaal nieuwe kijk op verzekeren. Momenteel is WeGroup het eerste product aan het ontwikkelen, de WeGroup brandverzekering. Die zal binnenkort in Vlaanderen te verkrijgen zijn.

Gericht contacten leggen

Het Boost-Me traject, dat dit jaar plaatsvindt in Parijs, biedt elke deelnemer een uniek programma aan en werkt samen met externe partijen. Eén daarvan is The Family, een organisatie die het midden houdt tussen een incubator, een accelerator en een durfkapitaalfonds. De rol van Netwerk Ondernemen is er vooral eentje van facilitator. Zij leveren de juiste experten en connecties, maar de kandidaten zelf moeten concreet duidelijk maken wat hun vraag is en waar ze nood aan hebben.

“Netwerk Ondernemen maakt deel uit van een internationale organisatie Réseau Entreprendre waar de roots in Frankrijk liggen”, zegt Gert Gijbels, afgevaardigd bestuurder van Netwerk Ondernemen. “Hierdoor kunnen de 7 deelnemers gericht contacten leggen met investeerders, potentiële klanten en bedrijven in Parijs.”