Bostoen uit Drongen is sinds kort op zoek naar een nieuwe ceo. Met Peter Impe vertrekt de eerste niet-familiale ceo het woningbouwbedrijf. Impe vervulde de functie sinds 2012 en legt die nu in onderling overleg neer, klinkt het. Het personeel kwam het vertrek van de voormalige ceo al te weten op 28 november, maar het nieuws bereikt nu pas de buitenwereld. De operationele leiding van het bedrijf is momenteel in handen van het directiecomité.

Peter Impe nam de functie van ceo in 2012 over van Stephan Bostoen, die sinds 2007 aan het roer stond. De positiewissel kwam er nadat het bedrijf een nettoverlies van 12 miljoen euro had geleden. Impe maakte toen al 20 jaar deel uit van het bedrijf, 10 jaar in de rol van coo. Zijn taak was om de groep opnieuw op het goede spoor te zetten en te concentreren op de kernactiviteiten. “In overleg met de familie en de raad van bestuur werd beslist dat Peter Impe zijn functie neerlegt. Peter neemt afstand om zich te bezinnen, zijn toekomstperspectief scherp te krijgen en een nieuwe invulling ervan te ontdekken”, klinkt het bij het directiecomité.

Het directiecomité heeft nu zelf zijn schouders gezet onder de operationele leiding van het bedrijf, in afwachting van de komst van een nieuwe ceo. Het gaat om een driemanschap bestaande uit commercieel directeur Chris Verhellen, financieel directeur Lieven Dhaene en directeur Legal en Projectontwikkeling Johan De Vlieger. Zij blijven geloven in de nieuwe groeistrategie en merkbeleving die door Peter Impe werd gelanceerd en zetten de weg naar regionale verankering voort.