GENT – De eerste bouwwerken op Eiland Zwijnaarde, dat samen met Technologiepark Ardoyen als Tech Lane Ghent door het leven zal gaan, zijn gestart. Alinso Group legde er de eerste steen voor de bouw van een logistiek centrum voor Mainfreight.

De voorbereidende werkzaamheden zijn achter de rug en de eerste aanzet voor de effectieve invulling van het nieuwe bedrijventerrein Tech Lane Ghent is gegeven. Tegen het tweede kwartaal van 2018 zou Alinso Group de bouw van een logistiek complex voor Mainfreight beëindigen. Mainfreight breidt zo zijn crossdockoperaties van Oostende naar Tech Lane Ghent Logistics verder uit.

Nieuw bedrijvenpark

“Eiland Zwijnaarde is het resultaat van een lange vruchtbare samenwerking tussen Alinso Group en de publieke partners. De visie en volharding van onze aandeelhouder en de publieke sectors hebben ervoor gezorgd dat we Eiland Zwijnaarde tot een veelzijdig, duurzaam en toekomstgericht bedrijventerrein konden ontwikkelen, in symbiose met haar omgeving”, zegt Ivan Lokere, ceo van Alinso Group.

De site Eiland Zwijnaarde en het Technologiepark Ardoyen vormen samen Tech Lane Ghent. Tech Lane Ghent Logistics situeert zich volledig op de site Eiland Zwijnaarde, Tech Lane Ghent Science Park situeert zich op beide delen. Het bedrijventerrein van 35 hectare moet de thuisbasis van bedrijven uit de kenniseconomie, logistiek en watergebonden distributie worden.

“Met de ontwikkeling van dit bedrijvenpark zorgen we voor bijkomende ruimte in Gent. Dat is goed voor de tewerkstelling. Met Mainfreight komen er circa 100 jobs bij in Gent. Op termijn streven we voor heel de site naar 3.500-tal jobs”, zegt Mathias De Clercq, voorzitter nv Eiland Zwijnaarde, dat samen met Waterwegen en Zeekanaal de site ontwikkelt.