grensl auto gent96Op donderdag 10 maart hebben Grensland Autogroep, PSR Brownfield Developers, aannemer Mathieu Gijbels en HVC Architecten samen met Burgemeester Daniël Termont en Schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq de symbolische ‘eerste kolom’ gezet van een nieuwe Opel en KIA MegaStore op de oude Lumco-site in Gent. De voormalige brownfieldsite in de Zeeschipstraat krijgt door de komst van Grensland Autogroup verder vorm als de nieuwe autocluster voor Gent en regio Oost-Vlaanderen. Het passend herbestemmen en herontwikkelen van brownfields en het geografisch clusteren van eenzelfde economische activiteit past binnen het verstandig gebruik van ruimte, zorgt voor waardecreatie door kruisbestuiving en versterkt de bovenregionale aantrekkingskracht.

“De komst van Grensland Autogroep naar ons project geeft een belangrijke impuls aan de lopende opwaardering en herontwikkeling van de oude Lumco-terreinen naar een moderne Gentse KMO-zone met een eigen identiteit”, aldus Johan Geeroms, Managing Director PSR Brownfield Developers uit de Jan De Nul Group. Op het terrein van 75.000 m² waarop zich tot 2005 de fabrieksgebouwen van de oorspronkelijke teerfabriek Lummerzheim & Co bevonden realiseert PSR de voorlaatste fase van een hedendaagse bedrijvenzone “Bedrijvenpark Gent-Noord” die goed op weg is de nieuwe auto-hotspot van Gent te worden. Deze auto-cluster zal versterkend werken, bezoekers zullen niet alleen uit Gent komen, maar uit de hele Oost-Vlaamse regio.

“Met de MegaStore op de rand van Gent willen we een duidelijke weg inslaan op het gebied van klantenbeleving”, licht zaakvoerder Sam Haeck van Grensland Autogroep toe. “De nieuwe vestiging op een terrein van 11.000 m² is uitgerust met 2 ruime showrooms voor Opel en Kia.   Met 120 parkings zullen de klanten steeds probleemloos terechtkunnen op deze nieuwe Gentse trekpleister. Met een permanent bezette drive-in mogelijkheid voor technische hulp of bijstand slaat Grensland Autogroep met deze manier van werken een nieuwe toonaangevende trend in voor optimale klantenbehandeling.”

Anno 2016 zijn duurzame technieken niet meer weg te denken in industriële gebouwen. “Bijzondere aandacht gaat bij deze nieuwe vestiging naar het milieu. De nieuwste technieken op gebied van waterrecuperatie  en energiezuinige verwarming geven deze nieuwe Grensland Autogroep vestiging een beperkte ecologische voetdruk”, vervolgt Sam Haeck, die in afwachting van de afwerking van het gebouw de klanten natuurlijk graag blijft verwelkomen in de eerder op dezelfde locatie geopende pop-upstore.  

Het bouwproject voor de nieuwe Opel en Kia concessie voor Grensland Autogroep werd toevertrouwd aan de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels. “De nieuwe toonzaal is als hetderde project dat we samen met PSR in de Zeeschipstraat mogen realiseren, en wordt ongetwijfeld een prachtig nieuw visitekaartje in deze regio”, zegt CEO Mathi Gijbels.

De bouw van deze concessie gaat gepaard met een belangrijke strategische stap voor de Limburgse aannemer. Mathi Gijbels: “Op 1 maart hebben Ken Alleweireldt en Sonny Catelin in Drongen “Mathieu Gijbels Zetel West” geopend, onze nieuwe zetel in Oost- en West-Vlaanderen. “Mathieu Gijbels Zetel West” zal in eerste fase als commerciële zetel fungeren, om op latere termijn omgevormd te worden naar een volwaardig “Mathieu Gijbels II” kantoor met een eigen calculatie- en engineeringafdeling en eigen ploegen. Dankzij deze nieuwe vestiging zitten we dichter bij onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen, en kunnen we onze service nog beter garanderen”, aldus Mathi Gijbels.