Bouwbedrijf uit Denderleeuw en metaalverwerkingsbedrijf uit Berlare failliet

000000000000000faillietDe beurzen konden vorige week hun opmars voortzetten. Zo wonnen de  S&P 500  en de EuroStoxx 50 respectievelijk 2,7% en 3,5%. Volgens specialisten waren daar verschillende factoren voor verantwoordelijk, waaronder de stijging van de olieprijzen, sterkere economische cijfers in de Verenigde Staten en een toegenomen vertrouwen in het feit dat de Chinese autoriteiten wellicht toch in staat zullen blijken om hun economie weer te stabiliseren en meer in evenwicht te brengen. Maar één zwaluw maakt ook dit voorjaar natuurlijk de lente niet.

De stijgende koersen van vorige week kunnen dan ook allerminst doen vergeten dat de economische motor met name in Europa nog altijd bijzonder vierkant draait. De algemene verwachting luidt dan ook dat de Europese centrale bank op donderdag 10 maart een hele batterij nieuwe maatregelen zal aankondigen om te proberen de economie nieuw leven in te blazen.

Of dat zal helpen is weer een andere vraag, want zoals een analist het deze week treffend verwoordde: “als een medicijn niet werkt, moet men niet verwachten dat het wel zal werken als men de dosis verhoogt.”

In ieder geval blijven kleine en middelgrote ondernemingen uit diverse sectoren, waaronder de bouw, de horeca en de retail het erg moeilijk hebben. Vorige week legden in Oost-Vlaanderen opnieuw een dertigtal bedrijven de boeken neer, waaronder een metaalverwerkend bedrijf uit Berlare en een bouwbedrijf uit Denderleeuw.

De volledige lijst van faillissementen vindt u op  http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen

  .