Bouwbedrijf uit Ronse en transportbedrijf uit Nazareth failliet

000000000000failOp maandag 7 september was er onrust in Brussel als gevolg van de boerenbetoging. De landbouwers uiten hun ongenoegen omdat de prijzen die ze voor hun producten krijgen niet volstaan om hun kosten te dekken. Ze werken keihard en in plaats van iets te verdienen, zitten ze dagelijks met grote kopzorgen over de vraag hoe ze de rekeningen zullen betalen.

Jammer genoeg zijn de boeren niet de enige ondernemers die het lastig blijven hebben om het hoofd boven water te houden. Ook in andere sectoren blijft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. En in tegenstelling tot wat in de algemene perceptie vaak nog altijd verkeerdelijk wordt gedacht ligt dat over het algemeen niet aan de inzet en de grote bereidheid tot werken van de ondernemers, maar meestal aan allerlei eterne factoren en veel pech.

Vorige week zagen veertien Oost-Vlaamse bedrijven zich verplicht om de boeken neer te leggen. Opnieuw blijkt uit het overzichtslijstje van de failliete bedrijven dat een aantal sectoren zoals horeca, bouw en transport bijzonder kwetsbaar zijn. Bij de failliete bedrijven zien we dit keer onder meer een transportbedrijf uit Nazareth, een bouwbedrijf uit Ronse en een elektrowinkel uit Aalst. Laten we hopen dat deze faillissementen de moed om te ondernemen niet doen verdwijnen.

De volledige lijst van faillissementen vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.