Uitbreiding brouwerij Van Steenberge gerealiseerd door bouwbedrijf Vandenbussche

000000000vdbDe Aalterse Bouwonderneming Vandenbussche nv is een erkende klasse 8 aannemer voor de bouw en renovatie van bedrijven en residentiële gebouwen. Vandenbussche is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw.

“We bieden bouwheren de kans om te kiezen voor de “wij trekken uw plan”-formule zegt communicatieverantwoordelijke Eva Van denberghe. “Daarbij neemt Vandenbussche via co-engineering het volledige bouwtraject voor zijn rekening, van studies tot oplevering.”

Vandenbussche kan diverse fraaie referenties voorleggen. Eén van de recentste is een uitbreidingsproject bij brouwerij Van Steenberge in Ertvelde, die bekend is van de  bieren Gulden Draak, Augustijn en Bornem. De brouwerij werd gesticht in 1784 en is nog altijd in familiehanden. Momenteel staat met Jef Versele de jongste generatie aan het roer als zaakvoerder. “Onze sector blijft maar groeien. De uitbreiding van onze brouwerij was dan ook nodig. Vandenbussche is momenteel bezig met het bouwen van een nieuw complex.”

Vandenbussche zorgt met dit project voor de uitbreiding van de brouwerij op een totale grondoppervlakte van 1.375 m². Tegen eind april 2016 worden diverse zaken opgeleverd : een nieuwe loods voor de productie van de bieren, kantoren, kleedruimtes, verpozingsruimte, refter en uiteraard een proeflokaal.

Jef Versele : “Van Steenberge is een typische familiale brouwerij met lokale verankering. Voor de bouwwerken wou ik zelf ook samenwerken met een lokale speler. Na een eerste ronde met een 8-tal aannemers, kwam ik tot een selectie van 3 bouwbedrijven met hetzelfde profiel. De sterke punten van Vandenbussche gaven uiteindelijk de doorslag. Ze hebben een ruime ervaring met grote bouwprojecten. Uiteraard moest het snel gaan, en was ook de kostprijs niet onbelangrijk.”

Jef Versele steekt zijn tevredenheid over de samenwerking met Vandenbussche niet onder stoelen of banken. “De timings kloppen, er zijn geen meerkosten en de coördinatie met de onderaannemers verloopt perfect. En de mensen op de werf laten die ook altijd netjes achter. Kortom, we kunnen onze collega-brouwers alleen maar melden dat we bijzonder tevreden zijn dat we in zee zijn gegaan met bouwbedrijf Vandenbussche.”