Vandenbussche haalt medewerkers hele dag van de werf voor opleiding

Veiligheidsdag VDB 3De Aalterse Bouwonderneming Vandenbussche nv is een erkende klasse 8 aannemer voor de bouw en renovatie van bedrijven en residentiële gebouwen. Vandenbussche is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw. Het bedrijf kan er prat op gaan het concept “wij trekken uw plan” te hebben ontwikkeld en plukt daar momenteel ook volop de vruchten van.

Bij heel wat bouwwerken in en rond Gent zien we tegenwoordig de naam van het bedrijf opduiken. “We bouwen bijvoorbeeld momenteel voor projectontwikkelaar Corabo, die tot onze groep behoort, aan het Gentse Stapelplein de “Residentie Batavia” met zes ruime luxe appartementen en twee perfect afgewerkte studio’s”, zegt communicatieverantwoordelijke Eva Van denberghe. “En voor projectontwikkelaar Fenixco bouwen we in de buurt van de Coupure de residentie Neo Frascati met 14 appartementen en twee penthouses.”

Op al de werven van Vandenbussche is veiligheid van het grootste belang. Vandaar dat het bedrijf op vrijdag 5 februari op zijn site in Aalter al voor de derde keer een veiligheidsdag organiseerde.  Alle operationele medewerkers en leidinggevenden werden van de werven gehouden voor een interne opleidingsdag in het kader van veiligheid en gezondheid. Het is iets wat we nog niet door veel bedrijven hebben zien voordoen, want dat kost natuurlijk wel iets.

“We willen onze medewerkers gewoon blijven sensibiliseren rond veiligheid aan de hand van praktische en theoretische oefensessies”, zegt Eva Van denberghe.  “Tijdens de veiligheidsdag werden via een dooschuifsysteel om de 2 uur in groepen van 20 personen 4 verschillende thema’s toegelicht door lesgevers die in domeinen zoals het aanslaan van lasten en het werken met hoogtewerkers beslagen op het ijs komen.”