AALTER – Voor bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter is veiligheid op de werf van het allergrootste belang. De vooruitstrevende aannemer organiseert daarom jaarlijks een opleidingsdag over veiligheid, gezondheid, kwaliteit of milieu, en dat voor alle operationele medewerkers en leidinggevenden. Onder het motto ‘wat we zelf doen, doen we beter’.

De eigen opleidings- en vervolmakingscursussen zijn stilaan een traditie geworden bij Vandenbussche. Ook dit jaar kregen de medewerkers verschillende workshops. Waaronder een praktische toelichting over valbeveiliging, een initiatie of bijscholing in EHBO, een infosessie over de gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan kwartsstof en lawaai, een toelichting van de beschikbare meettoestellen en een herhaling van de uit te voeren kwaliteitscontroles voor aanvang van het werk. Daarnaast werd een algemeen nazicht van de gepersonaliseerde gehoorbescherming (otoplastieken) van elke operationele medewerker uitgevoerd. De verschillende thema’s werden in detail toegelicht, nieuwe technieken voorgesteld, reeds gekende onderwerpen herhaald en eenvormig gemaakt. Bovendien kreeg elke arbeider op het einde van de opleidingsdag een splinternieuwe veiligheidshelm die duurzamer en comfortabeler is om dagelijks mee te werken en vooral onderhoudsvriendelijker is. De veiligheidsdag wordt steeds in een gezellige en ongedwongen sfeer geëvalueerd met een hapje en een drankje.

Prioriteit

Bij Vandenbussche werken er 125 mensen, waarvan 80 medewerkers en leidinggevende die dagdagelijks op de werf staan. Zij hebben de praktische opleidingen gevolgd. De bouwfirma is ervan overtuigd dat deze inspanning de moeite waard is en het perfect past binnen de visie van het familiebedrijf. Vandenbussche wil op terreinen als veiligheid en milieu toonaangevend zijn in de sector. De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw, zowel voor openbare als privé opdrachtgevers. Vandenbussche werkt met het concept Wij Trekken Uw Plan, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering.