Bova Enviro+ viert twintigste verjaardag

Geert_BogaertGeert Bogaert is al zijn hele leven erg geboeid door alles wat met de bescherming van het milieu te maken heeft. Tien jaar geleden richtte hij Bova Environmental Consulting op – de naam bestaat uit de beginletters van zijn eigen familienaam en die van zijn echtgenote – een milieuadviesbedrijf dat kleine en grote ondernemingen en de overheid bijstaat met advies, studies, en ook heel wat milieu-opleidingen geeft.

In 2015 fuseerde het bedrijf met het milieubureau Enviro+ dat twintig jaar geleden werd opgericht en in de markt eveneens heel bekend is omwille van de cursus “bedrijfsmilieuzorg en Ruimtelijke Ordening”.

“We vieren dus deze zomer de twintigste verjaardag van deze cursussen die nog altijd een referentie zijn”, zegt Geert Bogaert. “Elke milieucoördinator en MER-deskundige is wettelijk verplicht om elk jaar gedurende dertig uur opleiding te volgen en deze cursus, wordt in de zomermaanden in een vijftal modules over twee weken gegeven en beantwoordt perfect aan de wettelijke verplichting.”

Bova Enviro +, dat zijn hoofdkantoor heeft in Destelbergen en daarnaast ook over kantoren beschikt in Oostende, Roeselare, Beveren-Waas en Namen wil voor zijn honderden kleinere en grote klanten op het vlak van milieuzorg zijn, wat banken zijn op het vlak van financiën: het unieke aanspreekpunt dat hen helemaal “ontzorgt”.

“We hebben inmiddels een vijftigtal specialisten in dienst”, zegt Geert Bogaert, “en we bieden onze klanten een geïntegreerde aanpak voor hun permanente behoefte om op milieuvlak niet alleen met alles in orde te zijn, maar ook het voortouw te nemen en zo onderscheidend vermogen op te bouwen. ”

Belangrijk voor de nabije toekomst is ook de komst van de omgevingsvergunning vanaf 23 februari 2017. “De bundeling van de stedenbouwkundige en de milieuvergunning moet leiden tot een integrale procedure om tot één vergunning te komen die permanent wordt. We staan klaar voor onze klanten om hen met dat nieuwe gegeven bij te staan”, zegt Geert Bogaert nog. “Aangezien duurzaamheid in steeds grotere letters in de strategische plannen van de ondernemingen is ingeschreven, maken we ons sterk dat we ook de komende jaren meer dan genoeg boeiende uitdagingen zullen krijgen.”