GENT – Om duimen en vingers van af te likken. Dat gezegde past volledig bij de versie van de Gentse stoverij van Brasserie Bridge die de award van Geiwene Foersjet won. De wedstrijd kaderde in de Week van het Gents.

Een zevenkoppige jury kreeg tijdens een degustatieavond acht versies van de traditionele Gentse stoverij voorgeschoteld. Acht versies van acht restaurants die dongen naar de award van Geiwene Foersjet. De deelnemende horecazaken waren ’t Patyntje, Alice, ’t Klokhuys, Mub’art, Kantien, Casserolle, Het Keizershof en Brasserie Bridge.

Die laatste, Brasserie Bridge, wist de jury uiteindelijk het meest te bekoren en ging naar huis met de Geiwene Foersjet. De wedstrijd kwam er op initiatief van PUUR GENT in het kader van de Week van het Gents, waarmee Cultuur Gent het schoonste en sappigste Gentse dialect terug in de kijker wil zetten.

Gents dialect

Alle deelnemers werden beoordeeld op de smaak van hun gerecht en het gebruik van Gentse streekproducten. “Dat Gent heel wat troeven biedt op culinair vlak wisten we al, maar dat er ook bijzonder veel pure en authentieke Gentse kwaliteit wordt geserveerd in onze restaurants mag best ook nog wat meer geapprecieerd worden”, zegt Christophe Peeters, juryvoorzitter en voorzitter van PUUR GENT.

“Brasserie Bridge serveerde een heerlijke Gentse stoverij, ze presenteerden het met echte Gentse pickels én overgoten het met een heerlijk sappig Gents dialect. Gentser kan niet, opdracht geslaagd!”, voegt Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen, daar aan toe.