De Breydel Chimay Groep uit Gavere heeft zopas de hand gelegd op het Antwerpse bedrijf Jan Schots uit Wommelgem. De producten gemaakt door Schots, kunnen in 3 categorieën ingedeeld worden (kookworsten, rauwe gezouten of gerookte vleeswaren) en worden verdeeld naar de gespecialiseerde groothandel. Per 1 mei wordt de productie in de regio Antwerpen stilgelegd en overgebracht naar ofwel Gavere ofwel het Waalse Chimay. In Gavere is de Vlaams-Waalse Breydel Groep beter bekend onder de historische naam Vleeswaren Antonio.

Met deze overname verstevigt de Breydel Chimay Groep haar positie op de markt en wil ze haar klanten een nog breder kwalitatief hoogstaand gamma aanbieden. De Breydel Chimay Groep is als specialist van vleeswaren en delicatessen allerlei aan een sterke opmars bezig. Het bedrijf gaat er prat op dat alle producten een label Made in Belgium meekrijgen. Het aanbod van puur Belgisch varkensvlees van de hoogste kwaliteit wordt met een kruidenmix bewerkt en ovengebakken in een authentieke warme luchtoven, wat garantie biedt op een eerder unieke smaak. Ook innovatie en productontwikkeling krijgen de volle aandacht bij Breydel wat resulteert in een breed gamma vleeswaren dat traditioneel terug te vinden is bij slagers of supermarkten. In het gamma bevinden zich ook enkele door VLAM erkende streekproducten zoals de Breydelham en de Breydelspek. De Breydel Chimay Group werkt ook nauw samen met heel wat topchefs, tv-koks, restauranthouders, horecazaken en foodbloggers.

De Breydel Chimay Group kwam tot stand in oktober 2015, toen twee Belgische charcuteriebedrijven, het Oost-Vlaamse Breydel en het Waalse Chimay Tradition, hun krachten bundelden in een nieuwe charcuteriegroep. Beide bedrijven werken samen maar behouden hun onafhankelijkheid. Breydel of Vleeswaren Antonio werd opgericht in 1979 door Antoine De Keyser, vader van huidig bedrijfsleider Ivan De Keyser, die de bedenker en de drijvende kracht is achter de sterke opmars.