Breydel is eerste Oost-Vlaamse VOKA-ambassadeur 2016

idekeyser-9666lr_3VOKA kiest dit jaar voor de zesde keer de Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen.  Uit elke Oost-Vlaamse regio wordt een bedrijf geselecteerd dat kans maakt op deze prestigieuze titel. De regio Vlaamse Ardennen kwam vorige week als eerste aan de beurt. Vleeswaren Antonio (Breydel) uit Gavere kwam daarbij als winnaar uit de bus. Het bedrijf dingt op 17 november mee naar de provinciale overwinning.  Breydel liet drie kandidaten uit Oudenaarde achter zich: maatwerkbedrijf Aarova, PET-producent Alpla en het ziekenhuis AZ Oudenaarde.

De award staat dit jaar in het teken van duurzaam ondernemen. Om dit te beoordelen baseerde VOKA zich op diverse Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze werden ontwikkeld tijdens de United Nations Sustainable Summit 2015 met het oog op armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Bovendien wordt rekening gehouden met een aantal financiële parameters.
Een professionele jury boog zich over de kandidaturen.

Vleeswaren Antonio – beter bekend onder de naam Breydel – is gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen die vervaardigd zijn uit puur Belgisch varkensvlees en die, om een eigen specifieke smaak te krijgen, worden bestrooid met een geheime kruidenmix en worden gebakken in een authentieke warme luchtoven. De Breydelham en het Breydelspek, de twee topproducten van het bedrijf, zijn door de VLAM erkend als streekproduct.

De jongste jaren heeft het bedrijf niet alleen geïnvesteerd in productinnovatie met onder meer hamkroketten en vleesbrood, maar ook in een vernieuwende marketingaanpak die onder de aandacht brengt dat onder meer topchefs, televisiekoks en foodbloggers graag met Breydel werken. “Dat we ook veel aandacht besteden aan duurzaamheid”, zegt zaakvoerder Ivan De Keyser (foto), “vertaalt zich nu in de erkenning als VOKA-ambassadeur van de regio Vlaamse Ardennen.”