Breydel schenkt 5.000 euro aan NGO Trias

Inleefreis Ecuador - ConpapaNa een geslaagd Breydel Tourfeest op 6 juli, schenkt vleeswarenbedrijf Breydel uit Gavere de opbrengsten van dat feest aan Trias, een NGO die de dromen van ondernemers en familiale landbouwers in het zuiden helpt waarmaken.

Sinds 2012 steunt Breydel deze ontwikkelingsorganisatie systematisch met de opbrengsten van de Breydelfeesten. Breydel schenkt nu opnieuw 5.000 euro en die gaan naar het project Conpapa, dat de plaatselijke aardappelboeren in de Andes  in Ecuador helpt met het professionaliseren van hun kleinschalige teelt.

Deze steun is mede mogelijk gemaakt door Café Boerenhof  uit Meensel-Kiezegem, waar het Breydelfeest plaatsvond tijdens de derde rit van de Tour de France, alle Breydelfeestvierders, de reisgenoten van de inleefreis naar Ecuador die Breydel in juni 2015 met hen maakte en het kabinet van Minister Koen Geens (CD&V).

Breydel timmert al jaren aan de weg op het vlak van het duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.  “MVO is bij ons echt geen ijdel woord”, zegt zaakvoerder Ivan De Keyser. “We besteden veel aandacht aan het sociale klimaat binnen de onderneming, maar ook aan het milieu en aan het zorgzaam omgaan met energie.  Zo heeft Breydel 6 jaar geleden, bij de start van de nieuwbouw, extra ingezet op milieupreventie en energiezuinigheid. Met het duurzaamheidsverslag dat we ook sinds vorig jaar publiceren, onderstrepen we eveneens dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel voeren. En daar hoort dus ook onze steun aan het landbouwproject in Ecuador bij.”