Breydel uit Gavere en Gents ondernemer Kurt Goetgebuer hebben samen een tijdelijke horecazaak opgestart. Pop-upbistro Breydel & Bier is gevestigd aan de voet van het Gravensteen. Tot en met 24 september kunnen er zes verschillende Breydelgerechten, vergezeld van een bijpassend streekbier, verorberd worden. “Het is eigentijds, hip en sterk ter ondersteuning van ons verhaal”, legt zaakvoerder van Breydel Ivan De Keyser uit.

Met het delen en laten beleven van dat verhaal is Breydel continue bezig. Zo zijn er vele promotionele activiteiten, zoals de eigen Breydelfeesten. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen belevingscentrum waar geregeld bedrijfsbezoeken, kooksessies en B2B-activiteiten plaatsvinden. “Nu komt daar een verlengstuk bij”, zegt Ivan De Keyser. “De droom om een eigen conceptstore te openen leefde al een poosje.”

Renovatiebedrijf

De pop-up is tot stand gekomen in samenwerking met Kurt Goetgebuer. Als zaakvoerder van renovatiebedrijf Koekoekwonen had hij de ambitie om in het pand aan het Veerleplein een sterk concept neer te planten. “Ondertussen hadden we eerder dit jaar reeds plannen gemaakt om in het najaar met biersommelier Sofie Vanrafelghem een aantal activiteiten rond Breydel en bier uit te werken”, verduidelijkt Ivan De Keyser. “Bovendien kent Kurt Goetgebuer Breydel al sinds de beginjaren bijzonder goed. De puzzelstukjes vielen snel in mekaar.”

Vleeswaren Antonio, beter gekend als Breydel, is gevestigd in Gavere. Het bedrijf werd opgericht in 1979 door Antoine De Keyser, de vader van huidig bedrijfsleider Ivan De Keyser. Breydel is gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen. Het bedrijf kan uitpakken met producten als de Breydelham en het Breydelspek.