BRIDEE lanceert nieuwe oproep voor ideeën

BRIDEE_2014_call_for_ideas_A4_ocean_motherBRIDEE staat voor “Bridging Design, Entrepreneurship and Education”. Het is een cocreatieplatform dat creatievelingen met ideeën samenbrengt met ondernemers en studenten in multidisciplinaire teams.

BRIDEE lanceert nu een nieuwe “Call for Ideas”.  “We nodigen iedereen (bedrijven, individuen, designers, studenten, …) uit om hun idee en/of commerciële opportuniteiten in te dienen via de website bridee.org”, zegt projectmedewerker Bruno D’hont. Dit kan nog tot 17 oktober om 18 uur. Een team van experten zal alle inzendingen evalueren op basis van de innovatiegraad, de ontwerpuitdaging, de commerciële haalbaarheid en de ondernemende ingesteldheid van de aanbrengers van de ideeën. Geselecteerde idea owner(s) pitchen vervolgens hun idee tijdens de IDEAfair op 16 oktober 2014.  De studenten selecteren zelf hun favoriete ideeën en partners om multidisciplinaire teams te vormen. Een uniek proces van co-creatie kan dan beginnen.

Eindresultaat is een business modelcanvas, een solide businessplan en een ontwerpconcept dat klaar is om uitgevoerd te worden. “Het project wordt beëindigd met een slotevenement in mei 2015”, zegt Bruno D’hont. “De multidisciplinaire teams presenteren op dit evenement hun uiteindelijke resultaat aan investeerders, ondernemers, pers en dienstverlenende instellingen die ondernemerschap en design stimuleren.”

De voorbije edities toonden alvast aan dat BRIDEE een goede lanceringsbasis kan zijn voor sterk ondernemerschap.