Britse gitaren willen via Gent Europa veroveren

dbcddeda-54f1-11e6-9d77-e9ec1e6d9c5b_originalMisschien heeft het met de Gentse Feesten te maken  of met het feit dat een groep als Arsenal dezelfde naam heeft als een befaamde Londense voetbalclub, maar allicht is het vooral omdat Guitarguitar, de grootste Britse keten van gitaarwinkels,  goed naar de marktmogelijkheden heeft gekeken, dat ze haar eerste vestiging op het Europese vasteland in de Arteveldestad heeft geopend.

In de toonzaal aan de Sint-Joriskaai, waarin ruim duizend gitaren te vinden zijn, moet elke gitarist normaal zijn of haar gading kunnen vinden.

Winkelverantwoordelijke Frank Stevens, die in een vorig leven in Oostakker muziekwinkel “The Roadhouse” oprichtte en meer dan dertig jaar actief was in de internationale gitaarwereld, is dan ook terecht fier op wat in muziekstad Gent nu te vinden is. “Wij bieden enkel échte instrumenten aan”verklaarde hij aan De Gentenaar. “Speelgoed van 60 euro ga je bij ons niet vinden”.

De rasechte Gentenaar is fier dat hij de Britse keten, die in het Verenigd Koninkrijk onder meer winkels heeft in Newcastle, Glasgow, Edinburgh, Birmingham en Epsom en ook heel sterk mikt op onlineverkoop kon overtuigen een filiaal te openen in Gent. “Het is de eerste winkel op het Europese vasteland van de keten, en meteen de grootste gitaarwinkel van België”, klinkt het .