Britse vermogensbeheerder M&G Investments mikt ook op Oost-Vlaamse klanten

0000000willnottHebt u als zaakvoerder en ondernemer ondanks de woelige economische tijden nog wat centen over om te beleggen, of bent u als CFO op zoek naar het hoogste rendement op geld dat u tijdelijk kan parkeren en weet u daarbij niet goed, in welke richting u moet kijken, dan kunt u sinds vorige week weer uit wat meer mogelijkheden kiezen, want een klassieke Britse vermogensbeheerder met een rijke traditie heeft zijn opwachting gemaakt op de Belgische markt.

Het van origine Britse M&G Investments, één van de toonaangevende actieve vermogensbeheerders in Europa, maakte op donderdag 15 januari immers zijn officiële lancering op de Belgische markt bekend. De mededeling volgt op de recente benoeming van een specifieke salesmanager voor de regio, Kelly Hebert, en de registratie van de 34 beleggingsfondsen van M&G voor vastrentende effecten, aandelen en gecombineerde vermogenscategorieën in België. Brice Anger, Country Head France and Belgium van M&G Investments, zal aan het hoofd staan van de groothandelsactiviteiten van M&G in België.

M&G is sinds 2009 actief in België, werkend onder de regeling voor onderhandse plaatsingen, en beheert vandaag ongeveer268 miljoen euro voor zijn discretionaire klanten. Tot dusver waren de klanten van M&G voornamelijk wereldwijde en lokale banken, vermogensbeheerders en dakfondsbeheerders. M&G blijft deze relaties uitbouwen maar zal zich nu ook ook richten tot privé- en retailbanken, onafhankelijke financieel adviseurs en fondsenplatformen. CEO Will Nott lichtte op een persconferentie in Brussel ook toe dat het contact met de eindklant belangrijk is. Zo sponsort het bedrijf bijvoorbeeld belangrijke skistations, zodat het in Frankrijk snel een forse groei kon neerzetten. Vandaar dat binnenkort ook in Antwerpen en Brussel trams zullen rondrijden met daarop het logo van M&G, om zo alvast de naambekendheid te vergroten. Het is de bedoeling de komende drie jaar in België tot 2 miljard euro aan vermogen onder beheer te komen. Sales manager Kelly Hebert maakt zich sterk ook in Oost-Vlaanderen klanten te zullen vinden.

M&G zal zijn aanbod focussen op vijf fondsen die hun populariteit in heel Europa al hebben bewezen met daarbij als absolute blikvanger het fonds M&G Optimal Income Fund, een bijzonder flexibele wereldwijde portefeuille van voornamelijk obligaties, dat een mooi track record kan voorleggen van positieve rendementen, zonder dat er veel risico’s genomen worden. Op dit ogneblik is bijvoorbeelds slechts 1,5% van het fonds belegd in aandelen.

Will Nott, Chief Executive van M&G Securities, licht toe: “Onze ervaring toont aan dat wat in Londen werkt, niet noodzakelijk ook in andere Europese landen werkt. Daarom hebben we een specifiek team samengesteld dat over een sterke lokale kennis beschikt van wat voor ons een sleutelmarkt is.”

Beleggingsspecialist Gordon Harding van M&G legt uit: “Het Optimal INcome Fund is een flexibel obligatiefonds dat een globale benadering hanteert en beleggingen toestaat in een breed gamma van vastrentende activa, naargelang van de vraag waarin waar de fondsenbeheerder waarde bespeurt. Het richt zich op de ‘optimale’ inkomstenstroom over de economische cyclus en hanteert een ongelimiteerde benadering met de flexibiliteit om te beleggen in het hele vastrentende universum.”

Het fonds wordt beheerd door Richard Woolnough, die kan bogen op meer dan 28 jaar ervaring in de vastrentende markt en heeft momenteel liefst 31 miljard euro onder beheer.