Brouwerij Huyghe uit Melle is in het Tsjechische Praag in de prijzen gevallen. Averbode abdijbier en Delirium Tremens wonnen een bronzen medaille op de World Beer Idol competitie. In de categorie Belgian Blonde/Pale Ale is die eer weggelegd voor Averbode, terwijl Delirium Tremens de derde plek bekleedt in de categorie Belgian Tripel. Het zijn de eerste prijzen van het jaar voor de Melse brouwer, die in 2016 in totaal tien bierawards binnenhaalde.

Het zijn opnieuw twee van de strategische merken van de brouwerij, Averbode Abdijbier en paradepaardje Delirium Tremens, die in de prijzen vielen. Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Huyghe, is tevreden: “Het jaar is nog jong en we hebben onze eerste prijzen al beet. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Maar de prijzen zijn geen doel op zich. We willen dit jaar vooral blijven groeien, en rekenen daarvoor sterk op onze strategische merken Delirium Tremens, Averbode Abdijbier en La Guillotine. We hebben het afgelopen jaar ook onze salesteams in het buitenland versterkt, wat normaal gezien ook moet resulteren in een nog sterkere exportgroei moet resulteren.”

De Tsjechen hebben een eeuwenoude rijke biercultuur. Toch hebben ze pas sinds sinds 2016 met de World Beer Idol Awards een internationale bierwedstrijd. Tijdens deze tweede editie kreeg de 35-koppige internationale jury bieren van over de hele wereld voorgeschoteld in de meer dan 60 categorieën. Ook Brouwerij Huyghe beschikt over een rijke biergeschiedenis. De eerste brouwactiviteiten gaan terug naar 1654. Vandaag heeft de brouwerij een capaciteit van 350.000 hectoliter en worden er met Delirium, La Guillotine, Averbode, Floris, Campus, St. Idesbald, Blanche des Neiges, Mongozo en Villers negen biersoorten geproduceerd.