Brontec is eerste bedrijf dat zijn intrek neemt op Wavinsite

 

lardmarieHet installatiebedrijf Brontec uit Aalter, dat zich profileert als pionier in duurzame energietechniek voor professioneel en residentieel vastgoed, mag zich de jongste jaren verheugen in stevige groeicijfers. Dat het bedrijf al jaren een eigenzinnige en toekomstgerichte visie ontwikkelt op duurzame energietechniek is daar wellicht niet vreemd aan.

“We zien onszelf als een echte katalysator om klanten te begeleiden naar minder energieverbruik”, zeggen de zaakvoerders Lard Vanobbergen en Marie Daems(foto), die eind vorig jaar ook samen met een groep andere Belgische ondernemers Silicon Valley bezochten.

De groei van Brontec zorgde ervoor dat het bedrijf nood had aan meer ruimte.  Tijdens de kerstvakantie verhuisde het zijn magazijn en
kantoren naar de site waar het bedrijf Wavin tot februari 2014 PVC-producten maakte. De herverkaveling van de Wavin-site gebeurt door projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp, die ook de oude site van Bekaert even verderop herontwikkelt.

Brontec heeft op de herverkavelde site voor het achterste lot gekozen met een oppervlakte van bijna 13.000 vierkante meter.  “Dankzij de verhuis kunnen we onze groei voortzetten”, zegt Lard Vanobbergen. “Momenteel staan op het terrein van Brontec een bestaande loods van 3.200 vierkante en een klein kantoor. In een eerste fase zijn we verhuisd naar het magazijn en hebben we onze intrek genomen in de bestaande kantoren. Onze volgende stap is het bouwen van een nieuw kantoorgebouw.”