Wat al enige tijd in de lucht hing, is nu ook definitief. Brouwerij Bosteels is niet langer onafhankelijk en wordt opgeslorpt door biergigant AB InBev. De laatste domino viel pas nu. De groep met zetel in Leuven was omtrent de overname in een juridische strijd terecht gekomen met Alken-Maes dat op dezelfde buit aasde.

In een eerste fase had de mededingingsautoriteit -die toeziet dat er geen scheeftrekking gebeurt op de markt- al het licht op groen gezet. Dat was niet naar de zin van Alken-Maes, dat marktverstoring pleitte. Het Hof van Beroep in Brussel moest zich over de zaak uitspreken en heeft dat nu ook gedaan. Het vonnis geeft gelijk aan de Braziliaans-Belgische brouwersgroep en stelt Alken-Maes in het ongelijk.

Brouwerij Bosteels is een begeerde bruid. De streekbrouwerij uit Buggenhout brengt Kwak Bier, Tripel Karmeliet, Deus Brut des Flandres en niet te vergeten de Bosteels Pils op de markt. Vooral Tripel Karmeliet wordt dor bierkenners zeer hoog ingeschat. De familie Bosteels runde de zaken al zeven generaties lang.Voorvader Evarist Bosteels richtte in 1791 aub de brouwerij op. De brouwerij staat momenteel onder leiding van Antoine Bosteels.

Toen de brouwerij zowat een jaar terug de deal met de biergigant aankondigde, wed vooral gewezen op het groeipotentieel dat hierdoor ontstond. In Buggenhout werken zo’n vijftig mensen. Momenteel wordt zelfs gezocht naar versterking”, het het bij Bosteels. De omzet schommelt rond de 40 miljoen euro en de export -steeds maar groeiend- is daarbij goed voor ruim de helft. Naast België zijn Frankrijk, Nederland en de VS de grootste slokoppen van het Oost-Vlaamse bier.