WIEZE – De West-Vlaamse brouwerij De Brabandere (onder meer bekend van de speciaalbieren Kwaremont en Petrus), wil de Wieze bierfeesten nieuw leven inblazen. Begin dit jaar herlanceerde de familie De Brabandere ook al het zieltogende biermerk Wieze.

In het najaar gaat de eerste nieuwe editie door van de historische bierfeesten. Wieze werd lange tijd geassocieerd met zijn festival dat interesse wekte tot ver buiten de grenzen. Bierfestivals zijn populair en veel Vlaamse bierliefhebbers trekken bijvoorbeeld naar München. Op 21, 22 en 23 september 2018 vinden na een pauze van 31 jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze.

De feesten die op hun hoogtepunt 15 dagen duurden en ongeveer 150 000 feestvierders naar het Oost-Vlaamse Wieze deden afzakken, gingen jaarlijks door tussen 1956 tot en met 1987. Het Wieze bier, dat recent een nieuwe adem vond onder de vleugels van brouwerij De Brabandere, slaat de handen in elkaar met de Oktoberhallen om de legendarische Oktoberfeesten te herlanceren. Hiervoor wordt ook een beroep gedaan op het team van Radar Events, succesvolle bedenkers van feestconcepten zoals Radio Modern en de Radio Ultra Modern stage op Tomorrowland.

Volgens Bert De Brabandere, ceo van de gelijknamige brouwerij is het de bedoeling om de rijke traditie van vroeger verder te zetten met een knipoog naar de toekomst. Sowieso wordt een totaalspektakel beloofd. De Oktoberfeesten van Wieze zijn de enige echte Oktoberfeesten die naam waardig in België gezien zijn rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden.