Brouwerij Huyghe genomineerd voor de Leeuw van de Export

HuygheOp 17 september worden in de Bijloke in Gent door Vlaams minister-president Geert Bourgeois weer de winnaars bekend gemaakt van de Leeuw van de export 2014 tijdens een event waarop het kruim van de Vlaamse bedrijfswereld aanwezig is, net als het binnen- en buitenlandse netwerk van Flanders Investment & Trade. (FIT).

Met de Leeuw van de Export bekroont FIT jaarlijks de exportsuccessen van Vlaamse bedrijven, om zo het belang van export voor onze Vlaamse economie te onderstrepen.

Er worden elk jaar twee Leeuwen uitgereikt. Eén in de categorie bedrijven die maximaal 49 medewerkers tewerkstellen en één in de categorie bedrijven met 50 of meer medewerkers. In de eerste categorie is brouwerij Huyghe genomineerd.

Brouwerij Huyghe is een familiale, onafhankelijke brouwerij met 36 verschillende soorten bier in de portefeuille, vooral speciaalbieren. Delirium Tremens, met de herkenbare roze olifant als logo, is het paradepaardje van de brouwerij. Met 19 medewerkers realiseerde het bedrijf uit Melle onder leiding van Alain De Laet  in 2013 een omzet van ruim 19,8 miljoen euro. Daarvan kwam 74% uit de export naar 76 landen wereldwijd. Meer dan de helft gaat naar buiten de Europese Unie, ook naar enkele minder evidente markten. De andere genomineerden in deze categorie zijn HTMS uit Mechelen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige metalen afdichtingen voor gebruik in extreme omstandigheden en Veremiren Princeps uit Bornem, een onderneming die artisanale speculoos en speculoospasta  exporteert naar 20 landen.