Brouwerij Huyghe uit Melle heeft zijn achtste, negende en tiende medaille in de wacht gesleept. La Guillotine ging op Concours International de Lyon met de zilveren medaille aan de haal. Paradepaardje Delirium Tremens deed het nog beter. Het bier won goud op de Meinigers International Craft Beer Awards en zilver op de Australian International Beer Awards.

Het Concours International de Lyon heeft een stevige internationale reputatie. De wedstrijd behoort tot ’s werelds meest gerenommeerde uitreiking voor wijnen en bieren. De jury proefde niet minder dan 6.550 stalen, afkomstig uit 36 landen, blind. “Wie hier dus een medaille kan meepikken, mag zich bij de allerbeste ter wereld rekenen. Brouwerij Huyghe behoort nu ook tot dit illustere gezelschap”, stelt ceo van de brouwerij Alain De Laet tevreden. La Guillotine won zilver in de categorie Haute Fermentation – Ale/Blonde Forte.

Veelwinner Delirium Tremens won in Duitsland goud in de categorie Tripel (Belgian Style) en zilver in Australië in de categorie Best Specialty Beer. “De Delirium-bieren zetten hun opmars zowel nationaal als internationaal verder. De cijfers zijn daar ook getuige van. In 2016 groeiden de bieren met 12 procent en we zitten nog zeker niet aan ons plafond”, aldus Alain De Laet.

Brouwerij Huyghe heeft dit jaar al 10 medailles op zak. De Melse brouwer evenaart nu al het totaal aantal gewonnen medailles van vorig jaar. Toch liggen de ambities elders. “We halen nu al 75% van onze omzet uit de export, en we willen dat aandeel nog sterker maken. Dat kan enerzijds door nieuwe afzetmarkten aan te boren. En anderzijds door verder te groeien binnen de bestaande markten waar we nu al aanwezig zijn”, zegt Alain De Laet. “En die lijst is nu al vrij indrukwekkend te noemen. We exporteren naar 94 landen.”