Brouwerij Huyghe laat vrouwen gelegenheidsbier brouwen

001deliriaGezien het grote succes van het gelegenheidsbier Deliria, breit brouwerij Huyghe uit Melle er in 2015 een vervolg aan. Op 17 januari 2015 zal een (inter)nationaal gezelschap van vrouwen opnieuw de handen uit de mouwen steken om mee te helpen brouwen. Er is een brouwvolume van 500 hectoliter (vorig jaar 450 hectoliter) voorzien, waarvan een deel ook naar het buitenland zal gaan. Op 17 januari 2015 vindt ook een gratis bierseminarie plaats op de brouwerij

Voor het derde jaar op rij nodigt brouwerij Huyghe bierminnende dames van heinde en ver uit om mee te komen brouwen aan Deliria, het kleine zusje van het wereldvermaarde Delirium Tremens. Dit zware, blonde bier met 8,5% alcoholvolume is zeer evenwichtig met een fruitige, bloemige achtergrond en een eerste impressie van chardonnay die evolueert naar een kruidig, mild hoparoma. Het bier valt alvast enorm in de smaak, zowel in het binnen- als buitenland. In 2013 kreeg het bier zelfs meteen een eervolle vermelding op de internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challenge.

En hoewel de vraag het aanbod ver overstijgt, is Alain De Laet, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij, niet van plan om het volume op te drijven: “We willen dat Deliria een exclusief en tijdelijk bier blijft en we houden het biervolume dan ook relatief laag. We voorzien dit jaar wel een iets groter aandeel voor export. Ook het bierproces zelf is slechts weggelegd voor ‘the happy few’. Er kunnen maximum 15 dames deelnemen en de plaatsen waren snel ingenomen. Het bewijs dat ook dames steeds meer in de ban zijn van bier brouwen.”

Dat alleen mannen kunnen genieten van een lekker biertje, is ook een stelling die al lang achterhaald is. Precies daarom organiseert brouwerij Huyghe op 17 januari 2015 – de Deliria brouwdag – ook opnieuw een bierseminarie, specifiek gericht naar vrouwen. Dit seminarie start om 14u met een uiteenzetting over bier, gevolgd door een uitgebreide proeverij, begeleid door aangepaste hapjes. Uiteraard zullen de vrouwen ook een rondleiding krijgen in de brouwerij. Deelname aan dit seminarie is gratis, maar vooraf inschrijven via de website is verplicht.