MELLE – Tijdens het Koninklijk staatsbezoek aan India ondertekent Brouwerij Huyghe een exclusief distributiecontract met Hema Connoisseur Collections. Dat betekent dat de speciaalbieren van de brouwerij uit Melle ook op de Indiase markt verkrijgbaar zullen zijn. Ook Bières de Chimay tekent mee in het contract.

Familiebrouwerij Huyghe kent reeds een stevige exportreputatie. Zo wordt maar liefst 81 procent van de jaarlijkse productie van bijna 200.000 hectoliter naar meer dan 95 landen wereldwijd geëxporteerd. Daar komt nu dus ook India bij. In eerste instantie zullen Delirium Tremens en Delirium Nocturnum op de Indiase markt geïntroduceerd worden. Voor Bières de Chimay zijn dat Chimay Red en Chimay Gold.

“Het Belgische bier is een sterk merk. We zijn dan ook bijzonder blij dat we samen met Chimay dit sterk merk nu ook op de Indiase markt kunnen uitbouwen”, zegt Alain De Laet, ceo van Brouwerij Huyghe. “Vandaag zijn Belgische speciaalbieren totaal afwezig op deze gigantische markt. Samen staan we sterker om de bekendheid van Belgische speciaalbieren verder uit te dragen.”

Om de introductie in de markt vlot te laten verlopen, stelt Brouwerij Huyghe een ambassadeur aan. Die zal Hema Connoisseur Collections bijstaan in het uitbouwen van een bierklantennetwerk en het introduceren van de Belgische biercultuur.

Ambitieus

In eerste instantie zullen de bieren in de bars van grote hotels en in de horeca verkocht worden. “De doelstelling is om binnen de drie jaar zo’n 1.500 hectoliter naar India te kunnen exporteren. Potentieel kan deze markt voor ons zelfs even groot worden als Frankrijk, de Verenigde Staten of China, die momenteel onze drie belangrijkste exportmarkten zijn.”