Brouwerij Huyghe verzamelt prijzen van Australië tot China

deliria-60-251_536_0Nadat brouwerij Huyghe uit Melle eerder dit jaar al in Duitsland 2 medailles kreeg van bierkenners, kreeg ze nu ook opnieuw erkenning in heel verre exportlanden.

Op de Australian International Beer Awards won Delirium Tremens zilver en pakten Averbode en Delirium Nocturnum allebei een bronzen plak. Op het Shanghai International Beer Festival kaapte Averbode een zilveren medaille weg. En Delirium Tremens kreeg in Brussel van het International Taste & Quality Institute een drie gouden sterren Superior Taste Award. Dat bevestigt nog maar eens dat de familiale brouwerij kwaliteit hoog in het vaandel voert en ook in de verste contreien bierliefhebbers weet te overtuigen.

In een maatschappij waarin er steeds meer (micro)brouwerijen uit de grond schieten, en dus ook steeds meer bieren op de markt komen, wordt de concurrentie op internationale bierwedstrijden steeds scherper. Ondanks die toegenomen concurrentie blijft brouwerij Huyghe scoren.

CEO Alain De Laet toont zich een tevreden man: “Hoewel we op internationaal niveau slechts een kleine speler zijn,  weten we toch ons mannetje te staan en spelen we mee met de grote jongens, wat mij uitermate tevreden stemt. Het toont aan dat onze bieren van uitmuntende kwaliteit zijn en bovendien een unieke smaak hebben. Het is alvast een mooie bekroning voor het hele team. En deze medailles helpen ons bovendien om onze bieren binnen te loodsen in nieuwe exportmarkten. De medailles betekenen dus veel meer dan enkel prestige.”

Ook dichter bij huis viel Huyghe in de prijzen: het  International Taste & Quality Institute (iTQi) bekroonde Delirium Tremens op donderdag 2 juni in Brussel met een 3 Gouden Sterren 2016 Superior Taste Award.