Brouwerij Huyghe viert verjaardag paradepaardje met speciaal feestbier

 

aargentaDelirium Tremens, het bier dat wereldberoemd is omwille van zijn roze olifant, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Brouwerij Huyghe uit Melle wou dit jubileum niet zomaar laten voorbij gaan en ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid een limited edition feestbier dat de naam Delirium Argentum mee kreeg.

Delirium Tremens zag het levenslicht in 1989 en is vandaag de dag het paradepaardje van de brouwerij. Sinds het bier in 1997 werd verkozen als ‘Best Beer in the World’ beleefde het bier van de roze olifant een steile opgang. Vandaag wordt dit bier verkocht in meer dan 75 landen. De Delirium-familie werd de afgelopen jaren nog uitgebreid met een aantal varianten: Delirium Red, Delirium Nocturnum, Delirium Christmas en Deliria. Speciaal voor de 25ste verjaardag van Delirium Tremens lanceert brouwerij Huyghe nu een limited edition feestbier: Delirium Argentum, waarbij de naam een knipoog is naar het zilveren jubileum.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, vertelt over het bier: “Voor het feestbier hebben we zes soorten hop gebruikt, en gebrande gerste- en tarwemout. Dat resulteert in een bier met een bijzondere bitterheid, mat aroma’s van citrus en een toets van karamel.”

Voor het ontwerpen van het etiket van de Delerium Argentum lanceerde Brouwerij Huyghe een oproep bij de 36.000 volgers die het bedrijf op Facebook volgen. Uit alle inzendingen koos de brouwerij uiteindelijk voor het ontwerp van Carolina Plano uit Canada, omwille van de eenvoudige, maar tegelijk toch moderne en strakke uitstraling van het etiket waarop de iconische roze olifant toch duidelijk zichtbaar blijft.

Omdat de brouwerij ook graag haar fans laat mee genieten, lanceerde het een opvallende actie: wie dit jaar ook iets speciaals viert waarbij 25 jaar centraal staat – een 25-jarig huwelijk of een 25-ste verjaardag –  maakt kans op een Delirium Tremens jubileumpakket, bestaande uit Delirium bieren, glazen en gadgets.