Brouwerij Roman absolute topper op open bedrijvendag

gevel%20brouwerijDe eerste zondag van oktober stond ook dit jaar traditiegetrouw in het teken van de grote en kleine Belgische bedrijven die hun deuren openzetten voor Voka Open Bedrijvendag. De editie 2015 klokt af op 650.000 bezoekers, van wie 550.000 in Vlaanderen, en mag dus een schot in de roos genoemd worden.

De focus lag gisteren op ondernemingen die zichzelf constant in vraag stellen en zich waar nodig ook telkens opnieuw uitvinden – met als thema “Goed Gevonden”. Die ondernemingen bewezen dat ze de uitdaging aangaan en continu op zoek gaan naar andere of betere formules om zo onze economie te laten bloeien” zegt Matthias Lievens, directeur van Open Bedrijvendag.

Het startschot voor Voka Open Bedrijvendag 2015 werd vanmorgen gegeven bij maatwerkbedrijf MIVAS in Lier in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister voor Economie, Werk, Innovatie en Sport. Voka Open Bedrijvendag toont aan buren, kinderen, studenten, sollicitanten,… wat en wie onze ondernemers zijn. Het zijn zij die voor welvaart en welzijn zorgen in onze maatschappij”, aldus Muyters. “Bedrijven zullen vanaf volgend jaar veel makkelijker subsidies kunnen aanvragen, als ze ook advies inwinnen om hun zaak beter te doen draaien.” Zo wil Muyters bedrijven aanmoedigen om permanent te innoveren en te groeien.

In Oost-Vlaanderen deden meer dan zestige bedrijven mee. De absolute bezoekerstopper was brouwerij Roman in Mater (Oudenaarde) die meer dan 5.000 mensen ontving. Brouwerij Roman is de oudste familiebrouwerij van het land. Tijdens Open Bedrijvendag konden bezoekers het volledige productieproces van bier volgen, van de prachtig bewaarde brouwzaal tot de bottelarij en zien dat dit eeuwenoude familiebedrijf ook mee is met zijn tijd en gebruik maakt van de nieuwszte technologische innovaties zoals een volautomatische palletisatie en nieuwe lagertakns.