OUDENAARDE – 35 jaar na de lancering van Sloeber, hun oudste hoge gistingsbier hergist op fles, lanceert Brouwerij Roman een nieuw bier onder dezelfde paraplu: Sloeber IPA.

Brouwerij Roman, opgericht in 1545 en gelegen in het Oost-Vlaamse dorp Mater (deelgemeente van Oudenaarde) brengt een nieuw bier op de markt. Daar waar de ‘klassieke’ Sloeber het voorbeeld is van een gebalanceerd speciaalbier, bezit de Sloeber IPA de hoppiness en de aroma’s van een echte IPA. Voor de Sloeber IPA werden vier hopsoorten gebruikt. Het resultaat? Een verfrissend en fruitig hopbitter bier dat toch zeer toegankelijk is. De eerste ervaringen op het Zythos Bier Festival waren alvast positief.

Indian Pale Ale

IPA of Indian Pale Ale is een bierstijl die ontstaan is in Engeland in de 19e eeuw. Om ervoor te zorgen dat het bier bij hun overzeese kolonies in India in goede staat aankwam, werd er extra hop toegevoegd. De Indian Pale Ale was geboren! Vandaag is ook de rest van de wereld fan van de bitterheid en hoppige smaak van een typische IPA. 

Toegankelijk bier

Sloeber IPA (7,5 Vol alc.) is met een IBU van 40 een echte IPA. De bitterheid is duidelijk aanwezig maar is zeker niet dominant. De vier hopsoorten – Citra, Magnum, Amarillo en Simcoe – zorgen voor een fris en fruitig aroma met toetsen van abrikoos, pompelmoes en citrus. Volgens Brouwerij Roman is de Sloeber IPA een fruitige, hopbittere toegankelijke IPA.