Voor de zestiende editie van de Brouwerijconcerten kiest Brouwerij Roman resoluut voor tribute bands. Zij zullen iedere woensdagavond van juli en de eerste woensdag van augustus covers brengen van bekende groepen van vroeger en nu. Decor daarvoor is de binnenkoer van de brouwerij uit Oudenaarde. “Ons recept van de brouwerijconcerten is intussen alom gekend”, zegt Thomas Lauwaert van Brouwerij Roman. “Verschillende bands zorgen met hun live muziek voor ambiance terwijl Brouwerij Roman voldoende fris bier voorziet om de dorst te lessen en de mensen een leuke avond laat beleven.”

In totaal zullen vijf tribute bands het podium betreden. Zo zal op 5 juli De boM het publiek bekoren. Deze tribute band brengt een Vlaams eerbetoon aan de Nederlandstalige popgroep Doe Maar. Een week later is IC/TC aan de beurt die klassiekers van de Australische rockband AC/DC brengt. Op 19 juli nemen de vrouwen van Beatles By Girls het over. Zoals de naam doet vermoeden performen ze de grootste hits van The Beatles. Dan is het de beurt aan een Londense tribute band. U2Baby werd in 2009 opgericht door twee broers. Vandaag telt de band vier leden en brengen ze het beste van U2. Op de laatste dag van de brouwerijconcerten, 2 augustus, treedt Cosmo’s Foger-t op. Zij coveren de liedjes van Creedence Clearwater Revival, de band rond Frankie Saenen die onder meer bekend is van The Scabs. “Het publiek is telkens welkom vanaf 19 uur. De optredens gaan om 20:30 uur van start”, aldus Thomas Lauwaert.

Brouwerij Roman is de oudste familiebrouwerij van België. Sinds 1545 perfectioneren vader op zoon, 14 generaties lang, de kunst van het brouwen.