De brouwerij Roman (Oudenaarde, Mater) van Carlo Roman en Lode Roman viel in het werd in het Duitse München en ter gelegenheid van de European Beer Star 2017 competition liefst twee maal in de prijzen: brons voor de Rebelse Strop in de categorie New Style Saison en zilver voor de Roman Pils in de categorie European-Style Mild Lager. Op 10 augustus werd de Ename Pater, een smaakvol en verrassend licht abdijbier, ook al bekroond tot country winner in de categorie Golden tijdens de prestigieuze World Beer Awards in Londen.

De European Beer Star Competition is een bierwedstrijd die sinds 2004 jaarlijks awards uitreikt aan de beste en meest karaktervolle bieren wereldwijd. Niet enkel Europese brouwerijen mogen dus deelnemen, maar elke brouwerij die bier brouwt volgens de Europese traditie kan meedingen naar een award binnen één van de 60 categorieën. Dit jaar nam een recordaantal van 2.151 bieren uit 46 verschillende landen deel aan de wedstrijd. De jury bestond uit een panel van internationale bierexperts die de bieren blind proefde.

De Rebelse Strop is het laatste nieuwe bier van Brouwerij Roman. Hiervoor maakten de brouwers voor het eerst gebruik van wilde Brettgist, wat resulteert in een sterk donkerblond bier met tegendraads temperament. De Roman Pils daarentegen wordt reeds gebrouwen sinds 1945 maar onderging begin dit jaar een complete rebranding. Ondanks de stijgende aandacht voor speciaalbieren blijft Brouwerij Roman dus ook trouw aan haar traditie met het brouwen van een kwaliteitsvolle pils”, licht Carlo Roman toe. “Een award voor ons nieuwste speciaalbier én onze pils is dan ook een mooie erkenning van de geleverde inspanningen.”