Brouwerij Roman lanceert Rebelse Strop

8003d9e3-9b9c-4388-8437-df355fb9e980Brouwerij Roman uit Oudenaarde is fier op zijn nieuwste bier: de Rebelse Strop. Het gaat naar het zeggen van de brouwerij om een koppig en karaktervol biertje uit de familie van de Gentse Strop.

Dat komt door het gebruik van de eigenzinnige Brettgist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier blijft evolueren, zelfs na het bottelen. Dit donkerblond speciaalbier is verkrijgbaar vanaf 15 september. Voor het brouwen van de Rebelse Strop werd een nieuwe weg ingeslagen.

“Onze brouwers hebben gekozen om te werken met een niet alledaagse gist: de Brettgist”, geeft bestuurder Carlo Roman aan.

“De Brett is een moeilijker te controleren gistsoort die niet, zoals de naam Rebelse Strop al doet vermoeden, braaf in de pas loopt maar gewoon zijn eigen ding doet. Door die wilde Brettgist toe te voegen tijdens de hergistingsfase blijft de smaak van het bier zich ontwikkelen doorheen de tijd”, zegt brouwmeester Johan Mincke. Zo zal een jonge Rebelse Strop iets complexer smaken: fruitig, hopbitter en met een licht zuurtje. Rebelse Strop van enkele maanden oud krijgt een iets zachtere, rondere smaak. Mede door de toepassing van dry hopping, een techniek waarbij men de hop in de gistingsfase toevoegt, krijgt het bier een heerlijk aroma.”

Gentse Strop en Rebelse Strop zijn allebei fiere Gentse bieren. “Voor het artwork van de Rebelse Strop hebben we dan ook een beroep gedaan op Musketon, een fiere Gentse illustrator”, zegt Carlo Roman nog. “Ook in het ontwerp is duidelijk te zien dat beide bieren verwant zijn: waar de Gentse Strop met zilver werkt, ging Musketon aan de slag met koper; wat trouwens perfect in harmonie is met het donkerblonde bier.”